Kirkkopolku ja Kotkan kota

Kirkkopolku

Kirkkopolkua pitkin Tourulan ja Keihäskosken kylien asukkaat kävelivät kirkkoon viime vuosisadalla, ennen teiden ja kulkuneuvojen yleistymistä.
Vuonna 1993 kyläläiset ottivat polun uudelleen käyttöön ja polku kunnostettiin EU-hankkeena.
Kerran kesässä kyläyhdistys järjestää kirkkopolkuvaelluksen, jossa patikoidaan Tourulasta Yläneelle kirkolle jumalanpalvelukseen. Samoin perinteeksi on muodostunut järjestää syksyllä jumalanpalvelus kirkkopolun varrella olevalle Leposaarenlaavulla.
Polkua ympäröivä maasto on kaunista ja vaihtelevaa: metsiä, kallioita, soita pitkospuineen sekä Yläneenjoen ranta- ja kylämaisemia.
Reitin pituus on noin 8 km. Reitti alkaa Yläneen kirkolta ja päättyy Paimenenmäelle entiseen kyläkouluun

Lähde nauttimaan kirkkopolun tunnelmasta!
Tavataan Yläneen kirkolla tai kotiseutumuseolla, juodaan kahvit laavulla ja jatketaan matkaa Paimenenmäen pitopöytiin. Voit halutessasi valita myös lyhyemmän noin 1,5 km:n vaihtoehdon.

Opastus- ja ateriatiedustelut:
Terttu Peltola  045-1305846

Kirkkopolku on osa Euroopan kaukovaellusreitistöä (E6).


Kotkan kota

Kotkan kota on kyläyhdistyksen omistama kota, joka on 2000-luvun alussa rakennettu Okra-maatalousnäyttelyyn. Nykyisin Kotkan kota sijaitsee vuokratontilla Timo Hämäläisen metsässä Metsolantien päässä.  Kodalla järjestetään vuosittain kyläyhdistyksen perinteinen joulurauhan julistus sekä muita tilaisuuksia.